mandag den 23. april 2012

I ♥ Chris MacDonald

Jeg er lige kommet hjem fra foredrag i Næstved Hallerne med Krifa og Chris MacDonald. Hold nu kæft hvor er han bare inspirerende og sjov!
Min mor har længe været fascineret af den lille kloge mand - men jeg har aldrig selv oplevet ham før idag. Men for et par måneder siden fik jeg tilbuddet og inviterede mor med ind og se hans foredrag om Mentalitet og Motivation.

Jeg vil for min egen skyld lige notere nogle af guldkornene ned, som jeg rigtig godt kunne tænke mig at fokusere mere på i fremtiden:

PYT! Stil dig selv følgende tre spørgsmål når du står i en situation som frustrerer dig, gør dig sur, hvor du ærger dig eller bebrejder dig selv.
- Er jeg direkte skyld i det her?
- Kan jeg gøre noget for at ændre denne situation?
- Har det direkte livsnødvendig inflydelse på mig indenfor de næste to år?
Er svaret til alle tre spørgsmål NEJ - så er der kun en ting at sige: PYT!

HUA! Et super fedt udtryk som Chris's far plejede at sige til sin kone. Når man udbryder det lyder det som et kampråb. Huah!! Men når man bare siger det som det staves Hua - så står det for tre amerikanske ord. Heard - Understood - Acceptet. Meget militært men samtidig super fedt - så det skal jeg lige have inflettet i min daglige tale. Hua!

KOEN! Hjernen (frontallappen) er delt op i to afdelinger. Afdelingen 1 er POT (positivitet, optimisme, tillid, pyt, omsorg, tryghed), og Afdeling 2 er fokus på hvad der kan gå galt, fokus på hvad der mangler, og fokus på hvad der er gået galt. Man kan ikke undgå at have begge afdelinger online, men man kan forsøge at holde sig ovre i Afdeling 1 mest muligt. Hvis man fanger sig selv i at falde over i Afdeling 2 skal man "distrahere koen" med ting fra Afdeling 1 (omsorg eller en positiv tanke). Frontallappen er en ko ifølge Chris.. Forstået på den måde at man kan komme til at tygge drov (eller rumenere som det hedder på fysiologisprog) på de negative tanker, og så tygger og tygger man - og så sluger man... MEN så brækker man sit græs op igen og tygger lidt mere på det.. Sådan kan en ko stå og tygge på det samme (negative) græs i timevis - medmindre man distraherer koen! Så stopper den med at tygge!!
Okay det er ikke nemt at forklare - men det var hylende sjovt og det giver god mening lige nu for mig.

Mor og jeg er ikke kø-kultur mennesker, så det blev ikke til noget billede med Chris desværre. Det havde ellers været lidt skægt at have hængende på køleskabet i mit nye hjem - som en positiv reminder. Men jeg tror ikke at de fede idéer og inputs fra i aften forsvinder lige foreløbig.

Tak til moar for en skøn og sjov aften, som altid.

Godnat siger koen, hesten og rytteren herfra - fordi hvis jeg ikke får min søvn så får jeg ikke frigivet de endorfiner som skal til for at jeg kan være en glad pige. Og så er livet jo "lige til at lukke op og skide i" som vi danskere så pænt kan sige!!

NAT!!