onsdag den 22. august 2012

Onsdags-Opskrift: Hallon grotter aka. Hindbær grotter

Jeg prøver at starte et nyt tema, med onsdags-opskrifter. Det er nok ikke HVER onsdag at jeg har en opskrift til jer.. Men nok nærmere at prøve at holde mine opskrifter til at være en onsdags-ting. Sådan en skøn halvejs-til-weekend ting!

Da jeg annoncerede for min kæreste at jeg havde tænkt mig at bage sunde muffins, var skuffelsen på hans ansigt ikke svær at spotte. I min ivrighed efter at gøre ham glad, spurgte jeg ham var hans yndlings-bagværk var. Uden tøven: "Hallon grotter"..
Okay, tænkte jeg - og en googlesøgning senere havde jeg en opskrift. Det virkede ligetil så den kastede jeg mig ud i - men det skal siges at jeg aldrig havde arbejdet med en smørdej før, og den var lidt tricky. Men jeg er amatør-bagefrue, og det lykkedes mig at lave dem og endda få ros af den ultimative hallon-grotte-ekspert, M ♥
Hindbærfyld
150 g frosne hindbær
50 g rørsukker
1,5 tsk. vaniljesukker
2 tsk citronsaft

Kom alt i gryden pånær citronsaften og kog forsigtigt op, så det ikke brænder på. Lad det hele simre i fem minutter eller til hindbærrene er helt "snaskede". Tilsæt citronsaften og hæld på et skoldet glas for at køle af.


Ingredienser, cirka 18 stk
4,5 dl hvedemel
1 dl sukker
1 tsk bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
200 g blødt smør

Sæt ovnen på 200 grader. Bland mel, sukker, bagepulver og vaniljesukker og si det ned i en stor skål. Tilsæt smørret i små stykker og brug fingrene til at blande smørret i indtil der ikke er nogle smørklumper tilbage. Saml dejen til en rund kugle. Dejen bliver nemmere at arbejde med hvis man herefter ligger den 30 minutter i køleskabet.

Jeg kunne ikke finde små fine papirsforme, men bruge i stedet bare almindelige muffinsforme. Tag dejklumper på størrelse med en barnehånd, og tryk kuglen lidt flad og lav et hul i midten af den. Så stort som du kan, så der er plads til rigtig meget hindbærsnask (cirka 1 cm2). Det kan godt drille lidt, specielt hvis man ikke lader dejen hvile – det gjorde det i hvert fald for mig. Dejen sprak en del i kanten, men det hjalp at tage kuglen op i hånden og støtte den lidt, mens jeg lavede hullet. Man kan eventuelt bruge en grydeske eller lignende til at lave fordybningen med.
Fyld hindbærfyldet i – gerne med top på. Det falder sammen i ovnen, og man vil have så meget som muligt hindbær i kagerne.


Jeg puttede mit hjemmelavede hindbærsnask i 13 af grotterne og alm. købesyltetøj i de sidste 4 for at prøvesmage. Det er SÅ meget bedre med det hjemmelavede - fordi det bare smager af mere!

Bag i 10-12 minutter eller til kagerne er gyldne (Jeg fik desværre ikke noget billede af de færdige kager, men vi var GOOOOODE!)

Opskrift er inspireret af Pop de Provence

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentarer er mere end velkomne!