fredag den 3. august 2012

Opskrift: Jordbær-hytteost kage

I ferien blev jeg lækresulten efter strawberry-cheesecake og fandt så denne modificerede version med hytteost. Den var rigtig let at lave, dog skal man lige være opmærksom på at den skal stå min. 4 timer i køleskabet inden servering. Men den er god at lave f.eks dagen inden man skal have gæster - og SÅ GOD!

Kiksebund
  • 100 g smør - smeltet
  • 200 g knuste søde havrekiks
Jordbærcreme
  • 3 blade husblas
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 75 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1½ dl piskefløde
  • 200 g hytteost
  • 400 g jordbær skåret i kvarte
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
Pynt
  • jordbær i halve og kvarte

Næringsindhold: Energiindhold for hele retten: 12790 kJ (over 3000 kalorier, men shhhh!)
Energifordeling: Protein: 8%, Kulhydrat: 34%, Fedt: 58%

Kiksebund: Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter). Bland smør og de knuste kiks godt og kom blandingen i formen. Pres kiksebunden godt sammen.

Jordbærcreme: Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Pisk fløden til et let skum og vend det i æggeskummet sammen med hytteost og jordbær. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med citronsaft og rør den derefter i jordbærcremen. Fordel cremen på kiksebunden og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Ved serveringen: Tag kagen ud af formen, stil den på et fad og pynt den med jordbær.