onsdag den 10. oktober 2012

Onsdags Opskriften: Pasta med ost, tomat og pølse

Jeg ved det godt - det er længe siden jeg har lavet en onsdags-opskrift. Der har bare ikke været nogle gode at dele med jer. Men i lørdags lavede vi denne her pastaret fra City Gross Matkassen, som var helt vildt nem og god. Så den får I også lige med!


Til 4 personer (og lidt rester til nedfrysning!)

Ingredienser:
  • 500 gram penne
  • 800 gram pølse (medister eller falukorv er en mulighed)
  • 0,5 rødløg
  • 1 spsk. raps- eller madolie
  • 1 tsk. grovmalet sort peppar
  • 2 spsk. smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 4,5-5 dl. mælk
  • 1,5 spsk. kyllingfond/
  • 1 bullionterning
  • 1 pk. revet ost
  • 2 tsk. basilikum
  • 3 tomater
  •  
    1. Stil ovnen på 225 grader.
    2. Kog pastaen, men lad den koge omkring 1 minut mindre end hvad der står på pakken.
    3. Skær pølsen og løget i skiver. Varm olie op i en stegepande og steg alt i et par minutter sammen med peber. Hæld det herefter over i et ovnfast fad.
    4. Lav nu saucen. Smelt smøret og pisk melet i. Hæld mælk og fond/bullion ved. Lad saucen småkoge i 5 minutter. Rør så 1,5 dl. ost i och krydr med basilikum.
    5. Hæld pastaen over pølsen og hæld herefter saucen på. Top af med revet ost og tomater skåret i både. Lav i ovn i ca. 10-15 minutter indtils alt har fået fin farve.
    6. Servér!