lørdag den 6. oktober 2012

Rinas funderinger: I like the Swedish me..

Jeg har gjort mig nogle funderinger (i bilen, på vejen hjem fra arbejde), og jeg har nået til den konklusion at jeg kan li' mit svenske jeg bedre end mit danske. Om det er fordi jeg bare er blevet mere venlig eller mere moden nu, ved jeg ikke - men noget er der om snakken.

Noget af det jeg tror er afgørende, som mit danske jeg ikke kan - er at tænke før jeg taler. I og med at jeg ikke er 100% flydende på svensk (jeg vil mene jeg er 70% flydende nu, mundtligt), så kræver hver sætning at jeg tænker mig om først. Dermed skal jeg vurdere HVAD jeg vil sige, OM jeg vil sige det, og HVORDAN jeg oversætter det til svensk. Den process fungerer som en slags filter! Det er lidt en "tænk før du taler" i tvungen forstand. Som dansker er man vandt til bare at sprøjte sine tanker ud af munden, uden filter og uden at tænke på hvordan det kan (mis)forstås.


Så den svenske jeg siger måske lidt mindre, men tilgængel er der mindre mundlort, og mere sødhed. Så hvad kan DU lære af det? Jo - HVAD vil du sige, og OM du egentlig vil sige det?

Hav en skøn dag, everybody!
Taget på vores ferie til Tyrkiet i 2012.. Happy girl!

1 kommentar:

  1. I de fleste tilfælde sandt! Godt budskab :D Og så er der mig, som er undtagelsen der bekræfter reglen, ved at tænke FOR meget over det, og derved ikke få det sagt, eller måske få lagt fokus på det man vil undgå at mene.. Det har vi jo ligesom oplevet før ^^"

    SvarSlet

Kommentarer er mere end velkomne!