onsdag den 18. september 2013

Onsdags-opskrift: Sunde brownie-muffins, kun 47 KCAL!

Jeg har den sygeste chokolade-craving for tiden, og igår til fika på arbejdet annoncerede jeg at jeg ville lave brownies når jeg kom hjem. Jeg søgte på nettet efter nogle "sundere" varianter og fandt en som passede med min ingrediensliste jeg har hjemme.. Jeg smagte en igår da de stadig var varme og den var god - selfølgelig ikke sukker-og-smør-god men ret god og stillede den værste chokoladetrang! Og når en muffin er på under 50 kcal såååå klarer jeg mig nok!!

Ingredienser
185 g. græsk yoghurt
60 g. havregryn
60 g. kakaopulver (ikke Nesquick eller Oboy, men the real thing)
3 dl vand/mandelmælk
1 dl vaniljesukker/chailatte blanding/sukker
1 spsk. sirup
1 æg
1 tsk. bagepulver
1 ksp. saltFremgangsmåde
1. Sæt ovnen på 200 grader. Bland yoghurt, kakao, havregryn sammen så det bliver en tyk masse. Sørg for at yoghurten bliver godt blandet med de andre ingredienser.
2. Hæld så lidt efter lidt vand/mandelmælken i. Jeg brugte 1 dl mandelmælk og 2 dl vand men det er op til dig. Rør godt til.
3. Smag "dejen" til med sukker, vaniljesukker og i mit tilfælde var det David Rio Elephant Vanilla pulver (jeg er helt syg med det!). Der er ikke kommet æg i, så du kan stadig smage lidt på dejen indtil den matcher din smag.
4. Rør ægget og salten i.
5. Fordel dejen i muffinsforme eller en firkantet bageform. Hvis du bager muffins og vil have dem lidt bløde i midten giv dem ca. 17 minutter, eller indtil du kan stikke i tandstik i midten uden dejen hænger fast. Vil du have en mere tør konsistens giv dem 20 minutter.
6. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle ned.
Jeg fik 19 muffins ud af det, som resulterer i at de er under 50 kcal per styk. Enjoy and endulge!!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentarer er mere end velkomne!