lørdag den 2. november 2013

Træning: Om proteinpulver

Da jeg først begyndte at træne i februar 2013 var proteinpulver noget som store pumpede, muskuløse fyre brugte når de styrketrænede. Men i begyndelsen var det også kun løbebånden jeg fokuserede på. Da min selvtillid blev større og jeg selv begyndte at styrketræne spurgte jeg min bror omkring det. Han er rigtig klog på træning og ved meget om det, så jeg stoler på hans ord.


Whey eller Kasein?
Jeg bør starte med at forklare forskellen mellem WHEY og KASEIN. Whey (på dansk: Valleprotein) udvindes og filtreres skånsomt ved lave temperaturer, og derfor opnås det den højst mulige biologiske værdi af alle typer protein. Den biologiske værdi er et mål for proteinets kvalitet og jo højere den biologiske værdi er, jo større en del af proteinet optages og udnyttes af kroppen. Whey er derfor rigtig godt til lige før eller efter træning, eller som mellemmåltid (ret mættende).
http://www.bodylab.dk/shop/bodylab-whey-100-663p.html

Kasein protein nedbrydes og optages, i modsætning til whey, langsommere i kroppen - og derfor frigives aminosyrer jævnt over flere timer. Kasein protein er derfor noget jeg anvender før sengetid så min krop kan optage den i løbet af natten.
http://www.bodylab.dk/shop/bodylab-slow-release-215p.htmlHvor meget? 
Det er sådan at når man træner skal man ifølge min bror, som fyr have din kropsvægt i kilo x 2 i gram.. Og som pige er det din kropsvægt i kilo x 1,5 i gram.

Mænd: Kropsvægt i kilo x 2 (men i gram)
Kvinder: Kropsvægt i kilo x 1,5 (men i gram)

Altså jeg vejer 51 kg, så jeg skal have 51 x 1,5 = 76,5 g protein per træningsdag. På ikke.-træningsdage plejer jeg at få minimum min kropsvægt i kg x 1 (51 g protein), men gerne mere.

Og det er faktisk sværere end man tror at komme op på det, medmindre man lever af kød, bænner og æg :)
Så det er der at proteinpulver kommer ind i billedet - en "scoop" blandet med vand giver, afhængig af mærket, mellem 20 og 40 g protein. Det er et RIGTIGT godt skub på vej mod dagens mål.

Hvilket mærke?
Forskellen på proteinpulver er for mig: smagen. Mange på min Facebook-liste roser proteinpulveret fra Bodylab som at være et af de mest velsmagende. Så nu i starten af november når min vaniljepulver løber tør, skal jeg teste mig noget Bodylab pulver. De smagsvarianter indenfor whey jeg er mest vild efter at smage er: Crispy cookie og Carribean Choko. Indenfor Kasein (min dessert inden sengetid, haha) er det Chokolade. Og så skal jeg også ha købt mig en ny shaker og vandflaske - gerne lyserød!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentarer er mere end velkomne!