onsdag den 11. december 2013

Onsdags-opskrift: Kartoffel-porre suppe med ingefærtwist!

Nu var jeg jo syg i sidste uge, og mine "venner" på Facebook anbefalede mig at drikke kogende vand med citron og ingefær. Jeg købte ingefæren, men jeg kunne ikke få mig selv til at drikke den mærkelige kombination.
I stedet ville jeg bruge den til min kartoffel-porre suppe jeg havde jeg tænkt mig at lave alligevel. Og det blev helt vellykket - så jeg deler da gerne opskriften på min kulhydrats-rige vintersuppe med jer!
Min mor har lavet denne her til os MANGE gange, uanset hvilket land vi boede i. Og den er rå-god sådan en vinteraften hvor der er lidt fodkoldt.

Kartoffel-porre suppe

1 kg kartofler (bagekartofler eller King Edward er bedst synes jeg)
2 porrer
1 løg
1 fed hvidløg
2 spk madlavningsolie/smør
0,75 l grøntsagsboullion
salt
peber
ingefær


1. Start med at skære løget i skiver og hakke hvidløget. Eftersom at alting skal blendes til sidst behøver det ikke være så nøjagtigt. Brun det olie/smør i en stor gryde til løget begynder at blive gennemsigtigt.
2. Kartoflerne skrælles og skæres i små tern. Det hvide på porrerne skæres i ringe. Kartofler og porrer brunes sammen med løg og hvidløg i små 5 minutter.
3. Hæld grøntsagsboullionen ved og lad det hele koge i 20 minutter.
4. Det hele blendes med en stavblender, og smages så til med salt, peber og ingefær. Hvis man vil kan man tilføje lidt madlavningsfløde men jeg valgte at lade være :)

Voila!

Jeg valgte at tage noget kalkunpålæg og rive i strimer ovenpå suppen, bare for at give det lidt mere protein :)

Og så et lille - look-of-the-day billede :) Kører med højt hår!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentarer er mere end velkomne!