mandag den 24. juli 2017

Dirty Thirty

Hej, halløj, godaw! Nu har jeg pludselig rundet det "skarpe" hjørne, the big three-oh, dirty thirty - tredive!
 
På selve dagen var jeg i Torino med min elskede M. Jeg gad ikke rigtig sidde på kontoret på min fødselsdag så vi bookede en rejse. Jeg ville til Italien og Michael fik lov til at vælge byen, og da han er Juventus fan blev det selvfølgelig Torino. Og da Juve skulle spille Champions League finale da vi var dernede, var vi ude og spise da der var eksplosionen på San Carlo pladsen. Det var fandme uhyggeligt. Bange mennesker som løber, og man aner ikke hvad der er sket fordi ingen taler engelsk. Og så at gå igennem gaderne til hotellet og der var blod overalt og lyden af ambulancerne vil jeg aldrig glemme. Men resten af ferien var dejlig - sol, varme og min elskede mand ved min side. Og på selve dagen spiste vi 7-retters på en rigtig fin restaurant! Så skøn mad! Så her er lidt billedespam fra Juventus-stadium tour, besøg på bjerget hvor kirken Basilica de Superga ligger (og at vi have en Brøndby halstørklæde med til at sætte på mindestedet for Gran Torino holdet som styrtede ned bagved), og min fødseldagsmiddag.
Men 30 år skal jo ikke kun fejres én gang, og da min svigerinde Kim har fødselsdag 9 dage før mig og hun også blev 30 i år, så fejrede vi det sammen med en brunch for familierne den 27/5. Det var en rigtig afslappet og "os" måde at gøre det på. De fleste havde nok fejret tredive med en stor og vild fest, men jeg går så sjældent i byen eller drikker mig ned at det havde nok bare end i fiasko! Vi holdte det på Ilden i Roskilde og det var rigtig vellykket. Selvom det er en restaurant som er kendt for deres kød-sortiment var der også nok udvalg til at veganere og flexitarer (mig) kunne blive mæt.

Flexitar siger hun! Fordi ja, siden oktober har jeg været flexitar (vegetar af den slags som spiser lidt kød hvis der ikke er vegetarmad). Min bror og svigerinde har været veganere i nogle år nu, og jeg har altid beundret dem for at vælge dyrene og vores verden over deres smagsløg. Og i oktober 2016 besluttede jeg mig en random onsdag, at det ville jeg også prøve. Men jeg startede i det små, med kun at fjerne kød fra min diæt. Og det går fremragende - selvom jeg gerne indrømmer at det er besværligt når manden vil have millionbøf, og man må stå og lave "millionsvamp" i gryden ved siden af. Men for det meste spiser han det samme som mig (med et snært af bacon!), og han brokker sig ikke engang. Fordi han kan også godt li' dyrene - og man spiser ikke sine dyrevenner! Dyr som opdrættes til at blive spist, bliver bare ikke behandlet særlig godt - og jeg bliver ked af det når jeg tænker på det. Det bliver de fleste nok, hvis de tænkte over at køddisken i supermarkedet er fuld af søde, nuttede dyr som græder når de køres til slagtehuset.

Huset! Det går godt i huset! Vi elsker huset. Det har været spændende, her det første år at se haven blive orange i efteråret, se den med en lag sne på i vinters og så se det hele springe ud her i foråret. Jeg indrømmer gerne at det er HÅRDT at være hus- og haveejer, men der er sgu ikke noget mere givende end at rode i haven et par timer og bagefter se hvor flot det er blevet! Og indeni huset er vi kommet godt på plads. I de sidste par weekender har jeg gået og malet vinduer og dører indvendigt. De var lidt gullige sammenlignet med de flotte hvide vægge som svigerfamilien malede sidste år. Og næste forår skulle vi gerne komme igang med at lave kælderen, så vi kan få lidt mere plads at boltre sig på. Det er herligt!

Og familieforøgelse - jo det er også sket. 3 er blevet til 4. Vi har snakket om det længe - det var mest Michael som synes vi skulle være én mere i flokken, og til sidst blev jeg overtalt. Så nu har Bisse fået en lillesøster, i form af miniature bull terrieren Diva. Hun er 8 måneder gammel, og en rigtig bisse, hvor Bisse nu er blevet lidt af en diva. What are the odds, ligesom!
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentarer er mere end velkomne!